Koncerts “MELODIJA DVĒSELEI” Sencī 10.decembrī

By   2022. gada 23. novembris

10.decembrī plkst.19.00
Saieta namā “Sencis”

Koncerts
MELODIJA DVĒSELEI

Koncertā piedalās: Patrīcija Bārtula (klavieres), Paulīna Bārtula (vijole), Jana Bārtula (klavieres).

Ieeja bez maksas.

Koncerta programmā: J. S. Baha, V. A. Mocarta, F. Šopēna, P. Sarasates, J. Ivanova, R. Dubras, u.c. komponistu skaņdarbi.

PAULĪNA BĀRTULA – 15 gadus jauna vijolniece, kas vijoļspēles studijas uzsāka 4 gadu vecumā un šobrīd mācās NMV E. Dārziņa mūzikas vidusskolā 9. klasē. Vijoļspēli apguvusi Laimas Sveiles, Romana Šnē vijoļspēles klasēs. Šobrīd Paulīna mācās Sanda Šteinberga vijoļspēles klasē, bet papildus meistarību slīpē pie Milānas simfoniskā orķestra vijoļu grupas koncertmeistares Germanas Porcu.

Jaunā vijolniece guvusi panākumus un ir laureāte vairākos starptautiskos jauno vijolnieku konkursos: Pirmajā un Otrajā starptautiskajā instrumentspēles konkursā Šveicē (3. un 2. vieta, kā arī no ~ 400 dalībnieku vidus kā viena no 30 īpašās studiju balvas ieguvējām tika uzaicināta mācīties Tiziano Rossetti starptautiskajā mūzikas akadēmijā Šveicē. Lauri gūti arī starptautiskajā  klasiskās mūzikas konkursā ANGEL VOICE Serbijā (1. vieta un speciālbalva).

Aiz muguras ir vairāki Latvijas jauno mūziķu konkursi, kā arī iegūts valsts Kultūras ministrijas apbalvojums par sasniegumiem vijoļspēlē starptautiskajos konkursos. Šobrīd Paulīna papildus mūzikas skolai izglītojas Tiziano Rossetti mūzikas akadēmijā, piedalās dažādās meistarklasēs, kā arī uzstājusies neskaitāmos koncertos, iepriecinādama klausītājus ar profesionālu un skaistu vijoļspēli.

PATRĪCIJA BĀRTULA – 11 gadus jauna pianiste, kas klavierspēli apgūst no 4 gadu vecuma E. Dārziņa mūzikas vidusskolas klavierspēles skolotājas Ilzes Treijas klavieru klasē un jau no 6 gadu vecuma ir starptautisko konkursu laureāte: L. Garūtas jauno pianistu konkurss Siguldā – 3. vieta un speciālbalva kā jaunākajai konkursa dalībniecei; XI Starptautiskais Brāļu Mediņu jauno pianistu konkursā ieguvusi 2. vietu un speciālbalvu par labāko brāļu Mediņu skaņdarba atskaņojumu; Ortobello starptautiskais pianistu konkurss Itālijā – 2. vieta, Starptautiskais jauno mūziķu konkurss “Olimpo Musicale 2022” Kauņā – Grand Prix.

Atklājusi labdarības koncertu ciklu “Mana pirmā skatuve”, uzstājas dažādos  koncertos un šobrīd gatavojas F. Šopēna pianistu konkursam.

JANA BĀRTULA – dzimusi un augusi kuldīdzniece, pirmos soļus klavierspēlē un mūzikas pasaulē apguva E. Vīgnera Kuldīgas bērnu mūzikas skolā brīnišķīgās pedagoģes Ingrīdas Krieviņas vadībā. Vēlāk mācījusies Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolā Guntas Božas klavieru klasē un bakalaura studijās studējusi pie pianista, profesora Māra Švinkas, kā arī papildinājusies meistarklasēs pie vairākiem starptautiski atzītiem pianistiem, profesoriem klavierspēlē. Par cik jāmācās ir visu mūžu, tad 41 gada vecumā ar izcilību absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas maģistrantūru, pianista, profesora Jura Kalnciema klavieru klasi.

Ikdienā Jana ir Paulīnas un Patrīcijas mamma, profesionāla pianiste, klavierspēles pedagoģe, koncertmeistare un kamermūziķe, kas jau 25 gadus sadarbojas ar dažādiem solomāksliniekiem, kā arī bērnu mūzikas studijām: Aijas Kukules mūzikas studiju “Omnes”, Karlīnas Īvānes vijoļspēles studiju “Vijolīte” un Liepājas vokālo studiju “Gaismiņas” Dzintras Orbas vadībā. Ieguvusi Kultūras ministrijas apbalvojumu kā koncertmeistare dažādos starptautiskajos projektos.